סטרס חימצוני והגנה על התאים

עודכן ב: 4 אוק 2018

הנושא של רדיקלים חופשיים נחקר במשך שנים רבות.

ליקויים רבים כמו - מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות זיהומיות, ניווניות או כרוניות, מחלות נוירולוגיות מסויימות כמו אלצהיימר ופרקינסון, נזק למערכת החיסונית והזדקנות מוקדמת - כולם קשורים לרדיקלים החופשיים.

אבל ישנם תהליכים פיזיולוגיים רבים התלויים בנוכחות הרדיקלים החופשיים, זוהי שאלה של איזון. אם האיזון מופר אז מתקיים מצב של סטרס חימצוני, שבו הרדיקלים החופשיים יוצאים מכלל שליטה והתוצאה היא שרכיבי תאים כמו ממברנות התאים ובעיקר הגרעין של התא - ניזוקים. מה שעוד ניזוק הם חלבונים ושומנים (למשל, כולסטרול מסוג LDL, היכול לגרום להתפתחות טרשת עורקים במצבו המחומצן בלבד).


הגנה הן על ידי חומר מזין חיצוני וגם על ידי נוגדי חימצון אנזימטיים אנדוגנים, היוצרים מניעה של סטרס חימצוני, היא הבסיס לאמצעי מניעתי.

סטרס חימצוני והגנה על התאים
סטרס חימצוני והגנה על התאים


הנושא נבדק במספר מחקרים קליניים שהראו שג'וס פלאס מפחית באופן משמעותי את החימצון של חלבונים ושומנים וכן את הנזק ל- DNA. הפחתה של כולסטרול LDL שעבר חימצון כתוצאה מהשימוש בג'וס פלאס הודגמה באוניברסיטת מילנו (Novembrino 2011).

הנושא נחקר גם באוניברסיטה של צפון קרולינה (CUI 2012) וגם ע"י חוקרים באוניברסיטה של פלורידה (1999Smith).

פוסטים אחרונים

הצג הכול